StudieBooster

Veel gestelde vragen

Af en toe krijgen we van tieners en/of ouders vragen over de werkwijze van StudieBooster. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Heb je toch nog een vraag, contacteer ons.

Hoe vaak zal mijn tiener moeten komen?
Ik raad minstens 6 sessies aan. Deze 6 coachsessies zijn echt nodig om aan de slag te kunnen gaan met de verschillende leerstrategieën. Elke tiener is natuurlijk anders. De ene zal hiermee snel mee aan de slag kunnen en de andere zal wat meer tijd nodig hebben. De eerste 3 sessies raad ik wel week op week aan. Nadien kan er gerust een week/twee weken tussen zitten. Zo kunnen we ook goed evalueren.

Een tiener begeleiden, is maatwerk. Dit wil niet zeggen dat jouw tiener na de eerste 6 sessies elke week moet blijven komen. Er kan bijvoorbeeld een maandelijkse coachsessie ingepland worden om bij te sturen waar nodig. Dus naar gelang de noodzaak zetten we de begeleiding gewoon verder.
Waar gaat de studiecoaching van StudieBooster door?
De studiecoaching zal doorgaan op Vonderpad 4a te Retie. Er is parking voorzien voor het huis. Je kan gewoon binnenkomen en plaatsnemen in de inkomhal.
Mijn tiener heeft een gediagnosticeerde leerproblematiek. Kan ik voor leren leren ook terecht bij StudieBooster?
Ja, je bent zeker welkom. Ik heb ruime ervaring met leerproblematiek. De studiemethodes die ik aanbreng zijn voor iedereen dezelfde. Het aanbrengen van deze studiemethodes kan wel enigszins verschillen. Ik ga ervan uit dat elke tiener is uniek met eigen noden.
Hoe neem ik contact op met StudieBooster?
Je kan mij mailen op het mailadres: wendy@StudieBooster.be Mijn gsm-nummer is 0477 30 72 25. Tijdens de schooluren ben ik telefonisch niet altijd bereikbaar. Stuur gerust een mailtje en dan bel ik asap terug.
Is succes bij StudieBooster altijd verzekerd?
Succes hangt zeker niet enkel af van StudieBooster. Ik doe mijn uiterste best om met jouw tiener het pad van succes te beklimmen maar hoe de student thuis zelf verder gaat in zijn studieproces zal van even groot belang zijn.

We moeten ook realistisch zijn. Elke tiener heeft zijn/haar talenten en mogelijkheden. Het onmogelijke trachten te bereiken en extra druk op uw kind zetten, heeft enkel het tegenovergestelde effect; faalangst, schoolmoe, futloos, … Dit moeten we zeker vermijden.
Wanneer kan mijn kind best naar StudieBooster gaan?
Hoe vroeger je natuurlijk start met correct leren leren, hoeveel meer voordeel je hieruit zal halen. Dit traject volgen, doe je dan best in de 1ste en 2de graad van het middelbaar. Natuurlijk ben je even welkom als je in de derde graad zit.
Kan ik voor bijles terecht bij StudieBooster?
Bij StudieBooster kan je ook terecht voor bijles Frans. Dit wordt dan gecombineerd met het aanleren van de juiste studiemethodes om gemakkelijker een vreemde taal te leren. Er wordt op maat gewerkt van je tiener.


© 2022 - studiebooster.be | sitemap
Imaxx Webdesign